e
Banner

Etiketler: ahmet musul



Un Ro-Ro’nun yeni rakibi Ekol



Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Ekol, İstanbul-Trieste hattında denize açıldı. Hatce, Paqize ve Qezban adlarını taşıyan 3 kiralık gemi ile ro-ro taşımacılığı yapacaklarını açıklayan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “İlk etapta kendi araçlarımızı taşıyacağız. Daha sonra talebe göre nakliye firmalarımıza bu hizmeti verebiliriz. Ama şuan için onunla ilgili bir çalışma yapmadık” dedi.





Davies Turner Başkanı Stephenson’dan Ekol’e övgü



Ekol Lojistik’in intermodal hizmetleri ve Ahmet Musul yönetimindeki Ekol ekibi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Davies Turner Başkanı Philip Stephenson ‘Ahmet Musul ve ekibini tanıyan herkes, Musul’un vizyoner kişiliğini ve ekibinin işlerine tutkuyla bağlı olduğunu görecektir. Ekol ile ortak sunduğumuz hizmetler, bu ticareti geliştirmeyi sürdürecek kapasite ve kaynağa sahip olduğumuzu sektöre göstermektedir’ diyor.




Ahmet Musul Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü


Yayın: 30-03-2016
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ev sahipliğinde, Fransız Cumhurbaşkanlarının resmi ikametgahları olan Elysee Sarayı’nda gerçekleşen “Stratejik İlgi Çekenler Konseyi”ne davet edilen tek Türk şirket oldu. 




Lojistik sektörü Başbakan’dan beklentilerini açıkladı



Lojistik sektörü temsilcileri, 13 yıllık Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasını sektör için büyük fırsat olarak görüyor. Sektör temsilcileri “Ulaştırmacı” Başbakan Binali Yıldırım'ın bu dönemde de vereceği destekle lojistik sektöründeki büyüme hamlesinin devam ettirilmesini bekliyor. 




Alternative’in yeni Ro-Ro’su MELEQ suya indirildi


Yayın: 21-11-2016
Kategori: Denizyolu

Ro-Ro taşımacılğında üç yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin önemli bir markası haline gelen Alternative taşımacılık’ın 6. gemisi MELEQ,18 Kasım Cuma günü Almanya’nın Flensburg kentinde 200 kişinin katıldığı bir tören ile denize indirildi. 




Ekol’ün hedefi 140 bin Ro-Ro 100 bin tren


Yayın: 23-01-2017
Kategori: Demiryolu

Ekol Lojistik’in 2017’de odak noktası intermodal taşımacılığın geliştirilmesi olacak. “İntermodal taşımacılığın sektörümüz için bir kurtuluş olduğunu düşünüyoruz” diyen Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, bu alanda önemli yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Musul, 2017 yılı için hedeflerinin 140 bin Ro-Ro ve 100 bin trene hizmet vermek olduğunu söyledi. 
zirve_banner
 
 
 




Lojistikte 3 ana soruna çözüm arayışı başladı


Yayın: 05-02-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, lojistik sektörünün yaşadığı üç temel sorun olan; gümrüklerdeki fazla mesai ücreti, kurumlar arası çalışma saati uyumsuzluğu ve iç gümrüklerle ilgili sorunların çözümü için Ulaştırma Koordinasyon Kurulu kuracaklarını açıkladı. 
 
zirve_banner
 
 
 




2. YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre ve UTA Lojistik Dergisi tarafından belirlenen özel ödül kategorileri kapsamında verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 14 Kategoride verilen ödüller gecede sahiplerini buldu.




Paranın ve yükün pusulası: 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi



Kamu- reel sektör - lojistik sektörü üçlüsünü bu yıl yeniden bir araya getiren Türkiye'nin en büyük çaplı organizasyonu 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde 600'ün üzerinde sektör profesyoneli; paranın ve yükün yolunu aradığı global ekonomideki rekabetçi ortamda; Türkiye ve şirketler açısından bir adım öne çıkmanın formülleri arandı, çözüm önerileri tartışıldı. Zirve kapsamında düzenlenen "Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni" ile lojistiği iyi yöneten ve yönlendiren isimler ve şirketler ödüllerine kavuştu. 
 
 




Ekol, Turquality programına alınan ilk lojistik firma oldu


Yayın: 18-04-2017
Kategori: Lojistik

Sektöründe ilklere imza atan Ekol, Turquality programına alınan ilk lojistik şirket unvanını elde etti.  Dünyanın devlet destekli ilk ve en gelişkin marka destekleme programı olan Turquality kapsamına giren Ekol, Türk bayrağını küresel pazarlarda gururla dalgalandıracak.